Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumuna Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak 26-27-28 Eylül 2024 tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ) gerçekleştirilen III. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumuna katıldı. 

26 Eylül tarihinde İTÜ Tepe Restoranda başlayan Eğitim Forumu 27 Eylül’deki sergi, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Özbekistan Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Odil Abdurakhmanov ve diğer katılımcıların konuşmalarıyla oturumlar devam etti. 28 Eylül’deki üniversiteler arası görüşmeler ve kapanış konuşmaları ile sona eren Eğitim Forumunda Türk ve Özbek üniversiteleri arasındaki akademik iş birliğini güçlendirmek amacıyla protokoller imzalandı.

İki ülke arasındaki eğitim ve bilimsel iş birliklerini derinleştirmek için önemli adımların değerlendirildiği Eğitim Forumuna Türkiye ve Özbekistan’dan çok sayıda üniversite rektörü ve akademisyen katıldı. Etkinlik kapsamında düzenlenen panellerde, “Sürdürülebilir Kalkınma”, “Yükseköğretimin Dönüşümü”, “Eğitim, Bilim ve Üretimin Entegrasyonu” ve “Yüksek Teknoloji Endüstrileri İçin Mühendislik Eğitimi” gibi konular ele alındı. 

Bu bağlamda YÖK Başkanı, Prof. Dr. Erol Özvar yaptığı konuşmada, Türk Dünyasının iki önemli devleti olan Türkiye ve Özbekistan’ın, değişen ve dönüşen dünyada ortaya çıkan kriz ve sınamalara her alanda iş birliklerini geliştirerek yanıt verebileceğini belirtti. İki ülkenin kültürel ve tarihsel bağlarından aldığı güçle siyasi, ekonomik ve stratejik alanlardaki mevcut güçlü ortaklığını daha da geliştirmesi ve derinleştirmesi gerektiğini ifade eden Özvar, “Tüm alanlardaki ilişkilerimizi geliştirmede yükseköğretim alanındaki iş birliklerinin fevkalade kıymetli bir rol oynayacağını düşünüyorum. Ortak hedef ve vizyonlarımızı gerçekleştirme hususunda iki ülke üniversitelerine de çok önemli görevler düştüğüne inanıyorum.” dedi.

UĞUR BAŞALAN (0484) 212-1111 / 3534
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
27 Eylül 2024